reviews
Written by Administrator   

 


>>>>>>>>>>>>>>>>>>click here to translate in Englisch
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Hi Rob

Just a quick email to say thanks for the antenna safely received

 (and erected) last week. As we say in the UK it does exactly

what it says on the tin! I worked the recent DX contest on all

three bands with no Tuner in, having brought the 40 metre resonance

to about 7.1mHz


This is an idea antenna for me due to local site difficulties and

I'm pleased with the way it performs.

Hope you are surviving OK with the high winds

Thanks and kind regards

Adrian

 

________________________________________________________________

Hoi Rob, en Ron,

 

Bij deze laat ik je even weten dat ik zeer tevreden ben over de Multi

band antenne. Ik heb hem verticaal weggespannen. Het voedingspunt

zit op zo’n ruim 8 meter hoog terwijl het eind van de antenne op 10 meter zit.

Voor de ontvanger in mijn FT-857d is deze driebanden antenne veel

rustiger dan de G5RV. Heb met de HyendFed ook meteen mijn

verste verbinding ooit gemaakt. S9 in Brazilië. Inmiddels vis ik

ook signalen op uit Australië en Nieuw Zeeland, is me met mijn G5RV

nooit gelukt. (Maar dat zegt misschien ook iets over mijn vaardigheid,

hi)

 

Hoe dan ook je begrijpt dat ik blij ben met de antenne. Ook de

handleiding/beschrijving die jullie er bij doen vind ik zeer prettig. Voor

het eerst een beschrijving gelezen die ik gewoon snap omdat ie

helder is en zelfs motiveert om met de antenne te experimenteren.

Op 10, 20 komt de SWR niet in beweging. Prima 1 op 1. Terwijl bij 40

blijft ie tussen de 1,5 en 1,7 hangen. Prima te doen maar, als ik tijd

heb, ga ik daar nog in knippen, volgens jullie beschrijving.

 

Overigens heb ik de laatste tijd wel heel veel QRM op 40 meter S9

+20 dB.

Ik vermoed dat het instraling is van hoogspanningskabels, woon 80

meter verwijdert van hoogspanningsmasten. Zo af en toe is 40

helemaal schoon en zo af en toe zit ie helemaal dicht. Ben nog aan

het zoeken hoe ik dat buiten de ‘deur’ ontvanger krijg. Als je ideeën

hebt houd ik me aanbevolen.

 

Met vriendelijke groeten en 73s

 

Gerard v Ommen

PD0GO

__________________________________________________________________________________

 

 

Hoi Rob en Ron
Is al een tijdje geleden dat ik de antenne Multiband 40, 20, (15), 10 Vier Band

bij je heb gekocht maar ik had nog geen tijd gehad om hem op te hangen,maar
hij hangt in een Inverted V en ik moet zeggen werkt geweldig swr op 10/15/20/40
uitstekend gewoon werken zonder tuner weer een mooie antenne waar zeker
een hoop plezier van gaat beleven.

Bedankt Rob meschien spreken we mekaar op de Band wel een keer

 

Groetjes Cees PD2OOR

 _______________________________________________________________________

aug-27-2012

Hoi,
Deze maand jullie 3 band antenne uitgetest op vakantie.

Einde bevestigd aan top fibermast, ongeveer onder hoek van 30° naar beneden

en de box op de grond gelegd. 10 meter Aircell 7 en en Kenwood TS480 aangesloten.

Vanuit Slovakije is het zonder probleem gelukt om diverse verbindingen te maken

(20m) met VK stations in fonie en natuurlijk ook met verschillende Europese stations.

Was echt onder de indruk van de resultaten. Wordt mijn vaste antenne op vakantie

met de motorhome. Foto's van de opstelling komen op www.on6zv.be.

Grts,

Eddy - ON6ZV

 ________________________________________________________________________

 

 

Hoi Rob en Ron.

Inmiddels heb ik 2 5 band hyendfedantennes
1 Thuis in Hilversum, en 1 op mijn vakantieadres in Vierhouten. Wat een geweldige uitvinding zeg.

Beide werken als een speer. Gemiddeld 10 dB harder dan mijn eigen pritswerk van voorheen.

En dat na 23 jaar gelicenseerd te zijn, waarvan 21 jaar A amateur.

Zo'n goede antenne heb ik nog nooit in mijn handen gehad. Echt geweldig.

Gr. Anne PB1A (ex PA3FYI)

 ________________________________________________________________

Hallo Rob PA3EKE & Ron PA3RK !

Your HyEndFed antennas works excellent. Fotos online:
SOTA OE/TI-144 http://www.qth.at/oe7opj/2012-07-19_Rotstein/index.htm and
SOTA OE/TI-514 http://www.qth.at/oe7opj/2012-07-25_Stronachkogel/index.htm

73 de Peter OE7OPJ in Lienz Austria

 

 

Hallo Rob PA3EKE !

 

Habe neue Bilder für deine Homepage. War heute 02.08.2012 auf dem
Rotenkogel 2.762 m in Kals am Großglockner mit eurer HyEndFed.

Sehr zufrieden, ausgezeichnet!

 

http://www.qth.at/oe7opj/2012-08-02_Rotenkogel/index.htm

 

73 de Peter OE7OPJ

 

_______________________________________________________________________________________________

 

 
Hallo Ron en Rob,
De multiband antenne is beproefd in mijn vakantie afgelopen week in Zuid Limburg als sloper ophanging.
Matchbox op 2,5 mtr. en einde draad op 9 mtr. aan een dikke tak in een boom.
Veel landen gewerkt in Europa met mijn Ft 817 ND, met maximaal 5 Watt low power.
Zowel op 20 als 40 mtr uitstekende sign. rapporten !!!!, met uitstekende swr  !!.
Top antenne met uitstekende prestaties, mijn dank !!!.
Groet, Klaas, de Pd0ldx.
73 "

_______________________________________________________________________________

Hier kun je zien hoe Rob, pd4sam zijn 3 band HyEndFed heeft geplaatst. Door plaatsgebrek zit er een

knik in de antenne. Toch is de swr goed op alle banden.

HyEndFEDmontagepd4sam

__

HyEndFedmontagepd4sam2_____________________________________________________________________________

june 3 2012

 

Hoi Rob,

 

 
Niets dan lof over de antenne.
Heb hem vandaag opgehangen. Parasolvoet met paaltje van 1 meter op de dakkapel, van daaruit horizontaal (op 7 m hoogte) naar de Spar achterin de tuin, dan 3,5 meter bijna loodrecht naar beneden tot op 3,5 m hoogte.
Op alle 4 de banden SWR 1: 1,5 of minder. Op 80m en 17 m is de antenne af te stemmen met de interne tuner van de FT-920, zal niet super efficient zijn, maar gaat wel.
Heb m'n eerste QSO met de States op 15 meter vandaag gerealiseerd. Op 20 meter met 10 Watt diverse qso's gemaakt. in Europa.
Had licht last van inpraten op zolder bij mijn zoon, dat heb ik opgelost met de gisteren meegenomen ringkern en nog wat ferrietstaafjes.
Het stoorniveau van de signalen die de antenne oppikt is erg laag, signalen kunnen dus makkelijk doorkomen ook de zwakkere signalen.
 
Kortom: zeer tevreden. Geld dubbel en dwars waard.
 
Goed weekend,
 
73,
Bert
_________________________________________________________________________________________________________________
 
 
 

 

june 2 2012
 
Hallo Rob

Even een mailtje vanuit Malta.

Jouw antenne werkt echt boven verwachting. Ik heb hem half op het balkon (4 mtr in een inv V op het balkon) en de rest(6 mtr) er over heen hangen in verschillende hoeken maar het werkt. De SWR perfect en ik heb al 54 DXCC's gewerkt en oja al de 5 continents in de wereld zelfs ZL - YB - USA- VE - YV - PR - JW en heel veel JA's. Ik ben er echt blij mee uiteraard helpt de middelandse zee ook maar wat een antenne. Ik probeer als ik thuis ben nog wel wat foto's te sturen.

Voor de rest van de info kun je kijken op QRZ daar uit kan je opmaken hoeveel keer ik in de wereld bezocht ben en ander naar DX watch hoe vaak ik gespot ben allemaal mede door jouw kleine antenne.

keep up the good work.

73 Roberto 9H3A (PB5X)

__________________________________________________________________________________

Op 12 en 13 mei was het Nationaal  Molendweekend  Cor PD2WDR doet verslag en maakt een opmerking over

de kwaliteiten van de HyEndFed ( op 1min 30 )

 

 

 

__________________________________________________________________________________

 

Hi Rob,

The antenna arrived safely today and was well packaged. I also installed it today.
It runs from an upstairs window, out to a Spiderbeam pole in our yard at about 8m height,
then the remainder of the antenna wire goes up towards the top of the 12m Spiderbeam pole.
 
 
I put my analyser on the antenna first. 40m is tuned a little low – it resonates about 6.9MHz,
so it may need a few cm trimmed off the end. However, 20m and 10m work well.

I use mainly the bottom end of 20m, and the bandwidth on 10m is very wide – easily the whole band.
 
I also noticed that on my IC-7600, the spectrum display showed much bigger signals than I am
normally used to, compared to my previous antenna which was a 12m long wire via a 9:1 UnUn.
 
The antenna also seems to pick up less noise. So the HyEndFed antenna appears to be much
more efficient than my old long wire Smile
 
 
I have been using PSK31 this evening, and working DX no problems, with 50W to the antenna.
 
Thank you again, and congratulations on your fine product. I had been looking for a 100W
capable 40/20/10 End Fed for some time, so I am glad I found your website.
 
 
73 – Rob VK2GOM (also G0MOH)

 

 

___________________________________________________________________________________________

Photos-from-hyendfed-antennaJO3XPH-40_20_10

 

____________________________________________________________________________________________

Hallo Rob en Ron,
Vanmiddag mijn 3 bander ontvangen, complimenten voor de meer dan uitstekende verpakking,
de antenne zelf ziet er eveneens gelikt uit, degelijk materiaal en uitstekend afgewerkt.
Voorzien van een goed en duidelijk document, met daarbij behorende tekeningen als suggesties
voor plaatsings mogelijkheden.
Jullie kunnen trots zijn op het product dat je levert, kan menig leverancier niet aan tippen.
Bedankt voor de toch wel vlotte en zorgvuldige levering, kan het een ieder aanbevelen.
De plaatsing zal nog even op zich laten wachten i.v.m. hulp hierbij en betere weersomstandigheden,
met vriendelijke groet.,
Rob Kreugel.

 

_________________________________________________________________________________

Hi Rob,

 

thank s very much. Today the End Feed arrived. After a first test I must say that I´m really impressed. I had never believed that this antenna works so good.

 

I´m using here in my QTH a comet h-422 but the end feed tops the comet at least on 40 and 10m. If I had known this before I had saved a lot of money. Thanks’ very much.

 

I will test the end feed in the next day´s after you´ll get a commend on your side from me.

 

Gruitjes,

 

Karsten,PA1KSR

 

___________________________________________________________________________

Hallo Rob,
 
Paar weken geleden de HyEndFed muilband antenne bij je af gehaald en inmiddels geplaatst.
Hij werkt fantastisch en zag er goed verzorgd uit, dit is een topper.
Werkt feilloos zonder antennetuner op de drie banden en geeft nagenoeg geen storing.
Ik ben er zeer tevreden over ook omdat hij zeer kort is en toch goed werkt.
Bijgaande een paar foto's hoe die geplaatst is.
Gebruik gemaakt van een zware parasolvoet (beton) met een stuk buis van rond 60 mm op mijn dakkapel.
En zo de draad naar mijn schuurtje gespannen, aan het uiteinde gebruik gemaakt van smalle reepjes binnenband van een auto.
Dit om hem een beetje strak te houden (niet te strak dus) en toch wat vering te geven bij wind en vogels hi hi.
Oké Rob dit was het dan, ik zal er zeker veel plezier van hebben.
 
Groeten Rien
IJsselstein.
PD0HNH.
-HyEndFed
 
 
pd0hnh-1-HyEndFed
 
 
pd0hnh-3-HyEndFed
 
 

 

 

pd0hnh-4-HyendFed

____________________________________________________________________________________

Beste Rob en Ron

 

Ik moet nog wat positieve info kwijt. Ik heb onlangs ook een remote tuner in gebruik genomen (zie foto). Deze 10 meter lange verticale met 6 radialen (telkens 2 elevated kwartgolf radialen per band) met een voedingspunt op 4 m v.d. grond. Vroeger had ik dezelfde opstelling. Ik twijfelde eerst of ik deze tuner ging aanschaffen en koos voor uw antenne, maar de tuner is er toch ook gekomen voor de warc banden enz...

 

Ik kan nu wel goed vergelijken en uw antenne in de sloper opstelling werkt ECHT goed. Ik bemerk dat op 15, 20 en 40 meter de Hy End Fed gemiddeld een half tot één s-punt sterker is. Vooral in de richting waar de antenne afloopt naar de grond. Dat ze gevoed wordt op 15m en het laagste punt op 4 meter hangt, maakt dat de antenne geheel vrij hangt. Daarom koos ik ervoor het voedingspunt met machtbox wat v.d. mast te verwijderen.

 

Situatie: Tuin met zelfdragende pyloon van 15 meter. De Hy End Fed Multiband (4-bands) is uitgespannen met het voedingspunt aan de bovenzijde van de mast (1 meter verwijderd) met een korte coax naar de antenne switch.

 

De draadantenne (zonder spoel) en 20 meter lang hangt sloper gespannen richting zuid-oost. Het uiteinde hangt een goeie vier meter van de grond verwijderd.

 

1) SWR op 40 meter ongeveer 1.2/1 tot 1.3/1 over de band (ik kan enkel 7000 - 7100).

2) SWR op 20 meter de ganse band onder de 1.3 met een groot stuk 1.1/1

3) SWR op 15 meter enkel goed op 21450 met 1.4/1, lager wordt het steeds 2/1

4) SWR op 10 meter goed over breed stuk met 1.2 gemiddeld van 28000 tot 28750 en 29000-29500 ongeveer 1.6/1

 

De verticale met tuner doet het ook zeer goed, maar in rechtstreeks vergelijk is de Hy End Fed gemiddeld 5 op 10 keer sterker. Soms gelijk, héél soms wint de verticale maar de Hy End Fed 'voelt' wat voller aan, gewoon gevoelsmatig en gewoonlijk zie je het ook aan de s-meter al neem ik dat altijd met een korrel zout.

 

Het bewijst dat jullie echt een knappe, goed presterende antenne hebben ontworpen. Op 10 meter heb ik nog geen echte vergelijking kunnen maken gezien de condities op en neer gaan.

 

Toch weet ik nu al dat jullie antenne voor mensen met beperkte plaats een echte goede oplossing kan zijn. En vooral de gebruikte materialen zijn fijn afgewerkt. Die antennedraad vind ik ook super. Licht, sterk en flexibel.

 

 

 

73 van ON4VP - Philippe.

 

ON4VP_Multi_20meter_draad_als_sloper

 

 

 

__________________________________________________________________________________________

Hallo Rob,

 

Één filmpje zegt meer dan duizend woorden...Raf met twee Watt (FT817) en een

draadantenne in Canada en ik met 25 Watt (FT857) op de boot bij Rotterdam
met de HyEndFed
antenne.Wat een mooie verbinding!

 73,s PD0ARI, Arie Rietveld.

 

QSO on 20 with Arie, PD0ARI/MM out in the ocean near Rotterdam on 14208 kc at 0937 utc.

He's working with 25 watts while vy/ON5RZ/qrp/portable was putting out 2 watts!
Later on in the clip Rene, PD2RKG/M joins in driving his car on the motorway A12 near Rijswijck Holland.
Very good signal strengths from both stations as you can hear.

 

 

 


 

 
 
 
 
Hallo Rob en Ron,
 
Afgelopen weekend een ssb velddag gehad en de 2 endfed antenne meegenomen
Antenne multiband endfed, voedingspunt hing op 2 meter en eindpunt op +/- 8 meter
met s.w.r. van 28 mhz 1.3 14 mhz 1.2 en 7 mhz 1.4 dus goed waardes wat dat betreft,
de multi endfed had ook goede performance nodige europese stations gewerkt ,
midden oosten Beiroet , Bahrein en Panama dus niet verkeerd voor eerste indruk
Ook weing ruis op de ontvanger deze was zeer stil.
 
Wat Endfed voor 40 meter die ik al een tijdje heb maar verder tot een enkele
keer gebruikt heeft ie een tijd in de doos gelegen, maar uitstekend te proberen op
een veld dag nu was het dan zover had ik hem eerst opgespannen tussen 2 palen
hoogte 3 meter dus horizontaal opgehangen maar dit had wel tot gevolg dat
s.w.r tussen 1.9 en 3.1 stond beter kreeg ik hem niet mede vanwege het natte veld
en nodige regenbui die was gevallen en de 40 mtr endfed in het midden maar
2 meter hoog hing was dit uiteindelijk naar mijn mening de oorzaak, naar een
glasfibermastje te hebben gebruik en het eindpunt op +/- 7 meter hing ging het
een heel stuk beter s.w.r. over gehele band max 1.9 en op 7.077 was de s.w.r. 1.5
hiermee de nodige europese stations gewerkt Spanje 5-9++ Kroatie 5-9+ Italie 5-9 +
en diverse europese stations ruim 5-8, 5-9
Ook Nederlandstalig vakantie net beluisterd met ook signalen van 5-5 t/m 5-9++.
ook signaalruis was enorm goed.
 
we hadden hem vergeleken met FD-4 die inverted v hing op 12 meter hoogte
deden beide endfed nauwelijks onder voor de dipool 1 s punt maakte het verschil en
dat was toen de endfed maar 3 meter hoog hing naar dien werd het verschil nauwelijks
zichtbaar en zelfs soms beter.
 
Moet zeggen mijn complimenten voor dit goed project een pluim voor jullie.
 
Hierbij zend ik ook wat foto’s erbij dit mischien iets voor jullie weblog
 
met vriendelijke groet,
 
Walter De PC1C 73’s
 
pc1chyendfedreview01
 
 
 
 
pc1chyendfedreview02
 
 
 
 
_________________________________________________________________
Sent: Thu, June 16, 2011 11:54:49 AM
Subject: My Hamradio Site: reaktie op jullie antenne

This is an enquiry e-mail via
Ron Freese PD o OAX

Hallo Rob en Ron,
Ik heb net voor de Pinksteren mijn antenne ontvangen. Maar aangezien mijn zeur buren thuis waren, moeten wachten
tot de 14e om hem op te hangen. Fantastisch!!!! wat maken jullie een geweldige antenne. Ik heb verschillende Amerikanen
gewerkt en met mijn output van 25 W gewoon 5-9+ krijgen
Ik heb Russen gewerkt in Siberie en 5-8
2 Argentijnse stations en kreeg 5-7. Die dachten eerst dat ik met 250 W zat en ze konden het bijna niet geloven.
Verder staande golf verhouding is gewoon 1:1 Ik gebruik de tuner nu aleen aals schakelaar tussen de draad en
een verticaal voor 10 mtr maar als tuner gebruik ik hem niet. Ik heb geen inspraak meer in huis, iedereen blij.
En ik het meest. wat geweldig werkt dit! Jullie hebben me de vrijheid gegeven om ook gewoon overdag op 20 en 40 te
zitten met mijn onregelmatige diensten is dat heerlijk.
Nogmaals hartelijk dank voor de snelle en goede levering en als je referenties nodig
mocht hebben men mag er hier bij mij mee komen werken want het is geweldig!
met vriendelijke groet
Ron PD0OAX de Bilt
__________________________________________________________________
 
 
Ervaringen van Kees en Lisa tijdens de Ghana Expeditie.
 
Hoi Rob en Ron,
 
De HyEndFed antenne heeft uitstekend zijn werk gedaan! Meestal waren we rond
6 uur 's ochtends en 6 uur tot 2 uur 's avonds UTC te horen op 20m. Verder was
de 20m meterband meestal dicht.
 
We hebben een review geschreven die jullie zouden kunnen gebruiken.
Verder hebben we twee foto's van de antenne meegestuurd.

Tijdens onze Ghana expeditie 2011 hebben we een HYENDFED voor 20m uitgebreid
aan de tand kunnen voelen. Hierbij onze ervaringen:

De antenne is snel op te zetten en gebruikt een minimaal grondoppervlak, de swr is
op 14.203 minimaal, gemeten met een MiniVNA. Tijdens de DXpeditie bleek de
antenne beter te presteren dan een G5RV op 20m, ruim 3 S punten verschil.

De glasfiber mast had geen negatieve invloed hierop. Om doorhangen van de mast

te voorkomen is de antenne om de 2 meter met een ty-rap aan de mast bevestigd.

Ook tropische regenbuien en stormen hebben geen invloed op het materiaal gehad.

Een groot voordeel is ook dat er geen tuner nodig is. De karakteristiek is vlak genoeg

om schade aan apparatuur te voorkomen.

Als enige verbeterpunt zou de moer waarmee de antenne aan het aanpassingskastje

wordt vastgeschroefd vervangen kunnen worden door een vleugelmoer.

Deze is dan op eenvoudige wijze zonder sleutel of tang te monteren.

De HyendFed was onze favoriete antenne op 20m er zijn vele verbindingen

meegemaakt met diverse mode’s. Een aanrader voor iedereen die een antenne voor

portabel gebruik zoekt.

Voor meer informatie over de Ghana DXpeditie 2011 www.pe1kl-pa2ls.com

Groeten '73,

Kees en Lisa

PE1KL/9G5LM en PA2LS/9G5LL

 

 

ghana dxpeditie 9g5ll

___________________________________________________________________________
Dear Rob and Ron,
 
Today evening I did my first test flight with the 200W MultiBand HyEndFed in our backyard
between the apartment buildings, far from ideal.
 
I used the lower 8 m of a fibre glass mast and the wire goes up to top
and then ahead as an inverted-L. Note the red lines.
 
(See attached picture)
 
But ...! The signals come in about 2 to 3 S-Units better than from my Diamond BB-6W,
which is along a tree nearby. In a direct antenna comparison in a QSO with EF7NL, he
confirmed the better signal with my MultiBand HyEndFed.
 
Tuning was no problem, in most cases I work without the tuner from my Kenwood TS-480SAT.
 
Thanks, Rob, great portable antenna!
 
Soon I will try out the 20m wire to use it as a 4 band antenna.
 
73 de HB9EMS
 
hb9ems-hyenfed-in-garden
 
_________________________________________________________________
 
 

Hallo Rob,

In bijlage een foto van de opstelling met gebogen fiberpole
Zo werkt hij net zoals je beschrijft SUPER !!!
Ik had hem eerst langs de Fiberpole laten lopen ,en dit werkt ook goed ,
Maar SWR ligt dan idd iets hoger , vandaar deze opstelling .
Heb reeds al een paar mooie contakten kunnen maken ,en dit op nog maar 1 dag tijd .
In deze antenne zit nog veel meer in ,en dat gaan we de volgende dagen zeker uitproberen.

Ik zeg het nog eens SUPER antenne !!!!

En als jullie iets nieuw in peto hebben ,laat het me zeker weten

Groeten

Patrick Blancquaert (ON4DCU)

on4dcu mast op camping

 

_______________________________________________________________________________________________________________

 

Sent: Sat, April 23, 2011 9:12:36 AM
Subject: 20mtr Hy fed end

Hallo Rob
 
Ik heb gisteren jouw 20 mtr hy fed end voor de eerste keer gebruikt na dat ik hem gekocht had bij jouw op de beurs in Rosmalen .. Het valt me een beetje tegen het duurde welgesteld 5 min voordat ik een qso maakte met VK2UT in Australie ik had echter wel verwacht dat ik wel iets verder kon komen met die antenne hahhahhahhhaha
 
Al gekheid op een stokje hij werkt fantastich en ik werkte er vk - jy en heel eu mee en als SWL werkt het ook goed e51 hebben we ook gehoord dus ik ben zeer blij met de antenne en dat is reden voor mijn om vaker portabel te gaan werken,.. Bedankt
 
73 Roberto PB5X

pb5x hyendfed along water

____________________________________________________________________________________
22 april 2011
Review from Hans and the new 200 Watt MultiBand HyEndFed antenna.
 
 
Hallo Rob,

Ondanks dat er vandaag geen condities zijn kon ik toch een vergelijking maken en die liegt er niet om.
Op alle banden minimaal 2 S punten verschil ten opzichte van een G5RV mini van 15,5 meter.
Op 10 meter riep ik 4X4HU aan uit Israel en het was meteen raak! In vergelijking met de G5RV weer 2 S punten verschil.Sterker nog ik werd helemaal niet gehoord op de G5RV!
Op 20 en 40 meter zie ik hetzelfde resultaat.
Wat mij verbaasd is dat de SWR op alle banden maximaal 1,3 is maar vrijwel altijd nog lager is.
Wat een klasse antenne!Gewoon ophangen en qso maken,geen gezeur met een tuner die heb ik nu gewoon uit staan.Wie had dat ooit gedacht.

73
Hans,PD2HE
 
 
25 maart 2011
____________________________________________________________________________________________
Dag Rob & Ron

heb bij jullie de 20 m uitvoering in rosmalen gekocht .
man wat werkt dat ding goed .vaak meer dan 3 s punten verschil met de g5rv .hij hangt tussen 2 schoorstenen in op ong.20mtr hoogte moet nu een breedbeeld computer scherm kopen zoveel zie ik nu op mijn waterval met psk.bedankt
mvr gr Kees pd4kk
 
 
Opstelling van de 20 meter monoband bij Kees PD4KK
 
pd4kk-opstelling-20m-hyendfed
 
 

Review MultBand HyEndFed,
 
Hallo, Rob
Na een korte, maar bemoedigende test op mijn balkon, is de antenne nu meegeweest naar de Dordogne in Frankrijk. Ik stelde hem met het mastje tussen de takken van een kale boom op. De SWR op 20 en 10 meter was 1:1, op 40 max. 1:1,8 tegen de bandeinden. Geen probleem voor de set, de autotuner is niet gebruikt. Op 10 m St. Helena, op 20 m Saoedi Arabie en op 40 m heel Europa met 5/9 of beter. RNW was stuit-nok en 747 AM (Overdag!!) nog steeds neembaar. Dit is de ideale vakantie-antenne voor mij.
Groeten, Gerard - PE1OUD
 

 
Hoi Rob,
 
Ik ben en paar weken verder met het gebruiken van de HyEndFed wat mij is opgevallen, dat ik de antenne op alle amateurbanden kan tunen met de interne tuner van de TS-480sat deze heb ik ter vervangen van mijn oudere ts-450s.
 
Ik heb al diverse verbindingen gemaakt op 15m met oa Saudi Arabie (7Z1TT) en ik was daar 9+20dB.
Op 80m heb ik ook met jouw antenne een verbinding kunnen maken met Schotland het rendement zal wel niet veel geweest zijn maar goed verbinding is geslaagt.
Op 6m heb ik op 13-11 verbindingen gemaakt met Italie.Portugal,Spanje,Griekenland er was even een opening richting het zuiden op 6m.
 
Ook ben ik in mijn vrije tijd eens bezig geweest met Navtex op 516.30Khz en wat schept mijn verbazing de antenne voldoed hier wel zeer goed en is vele malen beter en rustiger dan mijn Nasa 518Khz Navtex antenne.
Ik zie met de HyEndFed het Navtex station in Noorwegen en dit heb ik met de Nasa 518Khz Navtex antenne nog nooit voor elkaar gekregen.
 
Met vriendelijke groet
Peter vd Sande PA3P
 
 
 

beste rob en ron!
sinds enkele weken maak ik gebruik van jullie monoband antenne voor de 20meterband!
naar volle tevredenheid kan ik zeggen!
hij hangt slecht vier mtr boven de grond,horizontaal tussen de bomen geheel vrij!
swr optimaal dus een mooi rendemend!
europa en amerika tot nu toe geen probleem,japan wel gehoord nog niet gewerkt de radio die aan dit draadje hangt is de kenwood ts 870 met dsp!!
kortom geinig draadje die ant van jullie
compliments van PD0STP
 

 
 
 
 
Mail van Peter, pa3ap over de MultiBandHyEndFed...
 
 
Hoi Rob,
 
Wat je nu toch afgestuurd hebt man man man toch.
Het is dat ik financieel het deze maand niet meer kan bol werken en een paar tientje's te kort kom anders had ik er meteen nog een bij je besteld.
Ik hem vergeleken met de Alpa Delta DX-CC en ik moet zeggen er zit nagenoeg geen verschil in tussen signaal ruisverhouding.
Sommige zijn harder andere blijven gelijk.
Het mooie hiervan is dat deze makkelijk op een kleine locatie weggehangen kan worden.
Verbinding gemaakt met Cuba ,Brazilië,en diep Aziatisch Rusland net boven China.
 
Groet
Peter PA3P

 
 
 
Some pictures from PD1GYS from his MultiBandHyEndFed setup. Because te fiberglass has some influence on the
SWR he put distance holders between the pole en the antennawire.
 
MutliaBandHyEndFedtotonroorPD1Gys
 
MultibandHyEndFedpd1gystpta
 
MultiBandHyEndfedCoilalongmastMultiBandHyendfedCUdistanceholder
 
 
 

 



 

Hieronder het eerste berichtje over de Multiband antenne van Rob

 


 

Dag Rob & Ron

 

Heb zondag nog even de antenne opgezet met de telescoopmast natuurlijk veel geluisterd er waren goede condities op 10 een contact kunnen leggen met EG8FPT

Tenerife 3200 Km met 25 watt

Heb veel geluisterd en vergeleken met de G5RV

Bij ontvangsten was het bijna altijd beter soms wel 4 Punten

 

Heb de antenne opgeborgen omdat ik bijna de hele week weg ben voor werk en nog geen definitieve opstelling heb

 

 

Grt Rob

 

 


 

Hi Rob(s)

 

De end fed is nu sinds gisteravond 18:00 helical gewikkeld op een 14 m hoge vertical op mijn nw qth. swr 1-1 zit nu wat hoger in de band.. maar licht tunen in genoeg..

 

YC 5-9 gehoord.niet gewerkt. Na het qso met ZS1OLI. werkte ik nog de azoren CU3 en de USA (58 report) met 1 call in pile up.

 

Vanmorgen VK7 met 5-7 gewerkt 4 calls in pileup.. alles met 100 w...Hij was tot 10:30 local time nog steeds 58.

Div. andere VK en ZL gehoord...en HI (dominicaanse re..) alles rond 9:30. Top resultaat in 1 dag op 40m..

 

De endfed doet het dus goed. nee zeer goed... ROB M. dit mag je gebruiken voor je gastenboek...

 

73 dick pa3glf

 

Hallo Dick,

Wat leuk zo een enthousiast berichtje te ontvangen. Inderdaad indien je er een helical van maakt zal de antenne behoorlijk verstemmen. Maar zo te lezen werkt het nog prima.

Hoe veel ging de SWR omhoog?

gr Rob

 

Hi Rob,

 

De swr zit nu op +/- 7150 maar dat kan in elke andere configuratie weer anders zijn...Omdat mijn ruisnivea zo laag is

hoor ik heel veel DX. Eerder nooit zo extreem gehoord met een draad ant..

 

73 dick

 

 


 

Hallo Rob,

Ik heb de antenne in goede orde ontvangen.

Meteen opgehangen als sloper. Hoogste punt 6,5 meter en laagste punt 2 meter.

Over de gehele 20 meter band een 1:1 SWR perfect.

Ontvangst alsof ik nooit eerder een antenne had. ;-) Signalen 5 tot 6 S-punten harder dan mijn inverted V trapped dipool die ik met een tuner afstem op o.a. 20 meter afstem. Eerste QSO meteen Aziatisch Rusland, ik ben gehoord met JT65A in Argentinië, USA, Japan, Venezuela en Zuid Korea binnen een half uur. Kortom, geweldig!

73 Paul Stam PAØPSY / PC4T

 

En vergeten te vermelden: ik gebruikte 25 watt.

 http://www.bitly.nl/334a05

 

 


 

 

 

 

Beste Rob,

 

Het is al weer een tijdje geleden dat ik bij jou een draadantenne heb gekocht voor de 20mtr band.

Maar zoals beloofd heb ik hem uitvoerig getest en ik moet zeggen dat hij echt voldoet aan mijn wensen.

Op vakantie heb ik hem meegenomen (in Nederland) en heb hem gespannen op slechts 3mtr hoog (horizontaal). Set aangesloten en een check op swr deze was 1:1.3 dus heel acceptabel.

Het was een verademing wat ik allemaal hoorde van de VS tot heel europa. Zelf heb ik dx afstanden in europa gedraaid met afstanden van ongeveer 2000 tot 2500 km. Rekening houdend met de hoogte van de antenne en het vermogen 15/25 watt, is dit erg goed!! Ook mijn signalen bij het tegenstation waren vrijwel altijd 5/9 en vonden ook dat de draad het erg goed deed.

 

Goed, ik vond het even leuk om jullie dit te vertellen.

 

Vriendelijke groet, Martijn Gouda uit qth Almkerk

 

'73 PD1ARE

 

 

 


 

 

 

net de 40 mtr versie meegehad op vakantie en prachtige verbindingen gemaakt.

Malta, Hongarije, USA Engeland, Italië enz.

Dat alles met 40 watt !

Dik tevreden !

 

 

 


 

 

Hi Rob/Ron,

sorry for for my late response. Thanks for quick shipping the antennas.
This weekend I did some tests with the 20m (saturday) and 17m(sunday) standard housing.
I did not A/B tests with other antennas it was only subjective testing ("real-world" /p = errect in 5 minutes...)

On sunday, after a few nice QSO`s and a few CQ-calls the big surprise: JA`s comming back with good raports on booth sides, and 17 was not in good shape... Incredibly!
My 2.nd QTH is not the best for low mounted antennas (forest) but I made aprox. 50 QSO`s in relative short time.

On saturday 20m antenna 5m high, near the house, slooper, feedpoint high about 2m above ground (radeating the sky...) a little EU pileup was the result.

I`m regaled with a 3 El. Steppir, Titanex V80HD, 86m Skyloop, Butternut HF9...but your little antennas are great - not only for portable!!!

On 1st august we have our QRP Fieldday - are you interresting to give other ham`s your address? I´m sure there is interrest.


I will do more intensive tests in the near future I will give you some more feedback.


Thanks for these great antennas!


73

Tom

 

 

 


 

 

Hallo Rob en Ron 

Afgelopen weekend met 2 andere amateurs een velddagje gehouden. Mijn 202k aan een spiderpole en met de kenwood ts-480 even wat verbindingen maken. Europa? Vaak in één roepje op een CQ beantwoord. A61BK? Direct uit de pile-up gepikt. Zo ook voor een station uit HZ-land. En dan als klap op de vuurpijl nog een mooi uitgebreid QSO met Erwin, YB0DJ in Indonesië. 2 amateurs met de mond open dat dit draadje toch zo lekker werkt.

Namens hen wil ik graag nog een 20300 en een 40300 bestellen. Zijn deze nog op voorraad?

 

 

 

 


 

 

Hallo,

vorige week een antenne besteld voor de 20 meter band

vanmorgen opgehangen schuin horizontaal weg gespannen.. naar binnen en gelijk verbinding gemaakt met noorwegen en portugal

perfecte antenne lekker makkelijk met ty wrap in de mast en wweg spannen en je bent klaar swr gelijk goed.. 100 watt er op en ft 897 er achter..

Kan niet anders zeggen super antenne..

 

 

 

 


 

 

Hallo Rob,
vorig jaar heb ik de Hy endfed voor 20 mtr. bij u gekocht.
Vorige week heb ik deze antenne langs een fishingpole van 12,5mtr. gehangen en deze op het dek van mijn zeilboot gezet.
Ik werkte met de Yaesu FT857, output 20/25Watt en maakte met deze setuo geweldige verbindingen.
De mooiste verbindingen waren 2x Japan, Puerto Rico, Trinidad en de Faroe Islands.
Je kunt wel begrijpen dat ik nog steeds erg blij met de antenne ben, al werkt de afstraling van het water natuurlijk ook wel mee.
73 van PD0ARI, Arie

 

 

 

 

 


 

From: pa3fkr

To: rob

Sent: Sun, January 24, 2010 7:59:56 AM

Subject: Re: Hy END FED antenne voor 20 mtr

 

Beste Rob en Ron,

 

Het heeft even geduurt maar heb gisteren de draadantenne opgehangen. Hoogste punt op ongeveer 6 meter en het voedingspunt op ongeveer 2 meter.

SWR prima komt niet boven de 1,5 over de hele band en gelijk canada, amerika enz. gewerkt gisteren.

Werk momenteel met een Uniden 2020 van 1970 en ongeveer 100 watt, al met al een prima antenne.

Met vriendelijke groet,

Jappie

 

PA3FKR

 

 

 


 

Hallo Ron en Rob,

 

Ik heb jullie in juni al wel laten weten dat de voor 20 meter HyEndFedAntenne in
qro-uitvoering (inmiddels hebben jullie een nog “zwaardere” uitvoering gemaakt,
zo zag ik) goed was aangekomen.

 

Nu wil ik jullie laten weten dat deze antenne voor mij schitterend werkt, zoals jullie
zelf ook al omschreven. Ik woon in een normaal formaat tussenwoning met een
zeer klein stukje grond, meer een terrasje. De antenne staat maar zo’n 3 a 4 meter
van de gevel en helemaal geen last van TVI of enige andere instraling op welke
apparatuur dan ook, bij mijzelf, en nog belangrijker, ook niet bij de buren.
(van QRP tot zo’n 400 watt, gebruik ik hem momenteel) Zelfs heb ik er ook nog
leuke resultaten mee gemaakt op 40 meter, (met een tuner uiteraard) bijvoorbeeld
met Japan en Amerika. Al met al een bijzonder fijne antenne voor mij, ben er dus
bijzonder blij mee. Zeer bedankt voor de geboden mogelijkheid!

73’s

Rik (PA4B)

 

 

 


 

 

Beste Rob en Ron
Vanmorgen heb ik de HyEndFedAntenna 20300 binnen gekregen, het was prima
verpakt, ik heb de antenne onbeschadigd ontvangen.
Het was mooi weer, en vanmiddag heb ik de antenne maar direct uitgeprobeerd.
Ik heb de antennedraad in een hoek van 45 graden opgehangen met het voedingspunt
ongeveer 1,5 mtr. boven de grond.
DE SWR op 20 meter was 1:1,5 of iets minder.
Toen geprobeerd verbindingen te maken, let wel met 10-15 Watt!!
Eerst 2 verbindingen binnen Europa gemaakt, toen met VE7WY =7713km, en daarna
nog een verbinding met K7VIC =7467km gemaakt, let wel, dit met dus 10 tot
15 Watt PEP!
Ik weet, wonder antennes bestaan niet, maar de HyEndFedAntenna werkt echt
goed!
Vriendelijke groeten van Arie Rietveld PD0ARI

 

 

 


 

Hallo Rob,

Heb vandaag de antenne ontvangen Dit is gewoon klasse !!!

Heb ze meteen ook eens buiten gezet aan een vislijntje En Ja ... meteen bingo

Noorwegen 59 en de SWR prima Bedankt voor de prachtige antenne,

en ik denk er alvast over om na mijn verlof

Een 6 meter versie te bestellen Groetjes , Patrick (ON4DCU)

 

 

 


 

Sent: Thu, December 24, 2009 8:46:46 AM Subject: De eerste verbindingen

 

Hallo Rob en Ron, Gisteren heb ik de 202K in een testopstelling opgehangen:

horizontaal op 3 meter hoogte, maar wel helemaal vrij. De eerste resultaten zijn goed:

het eerste QSO met deze antenne was meteen met de Falkland Eilanden een

afstand van bijna 13.000 km . Vanmorgen in één keer 5/9 bij monk Apollo in Mount Athos.

En dat met maar 80 Watt PEP. De ontvangst met de antenne in deze opstelling

is ongeveer 1 S-punt beter dan op de FD-3 die ik als een inverted-V heb hangen.

73s Gert - PA2LO

Last Updated on Wednesday, 30 October 2013 21:19